Vapun alla Superpesistä, baseballia ja softballia

7.2.2023

Kumuri järjestää kaksipäiväistä vappuriehaa Varilan kentälle 29.-30.4.
Kumuri järjestää kaksipäiväistä vappuriehaa Varilan kentälle 29.-30.4.

Vappurieha Varilassa täydentyy melkoiseksi lyöntikarkeloksi. Lauantaina pelataan pesistä kahden ottelun voimin, sunnuntaina ihmetellään pesiksen sukulaislajeja.

 

Viime kesänä Varilan pesäpallokenttä sai uuden pinnan ja nyt se toimii Superpesiksen ystävyysottelun näyttämönä lauantaina 29. huhtikuuta kello 15 alkaen. Vastakkain ovat Manse PP:n ja Hyvinkään Tahkon naiset. Kyseessä on kautta aikain ensimmäinen kerta, kun pesäpallon pääsarjajoukkueita nähdään tositoimissa Sastamalassa.

Lämmittelypelinä toimii klo 10.30 alkaen Kumurin naisten maakuntasarjajoukkueen harjoituspeli Loimaan Palloilijoiden kanssa. Tämä on myös ensi kerta, kun Kumurin maakuntasarjajoukkue esiintyy kotiyleisölle. Lauantain ottelut ovat osa Sastamalan Kumurin kaksipäiväistä Vappurieha-tapahtumaa. 

Kuka tahansa voi sunnuntaina 30.huhtikuuta käydä kokeilemassa hieman eksoottisempaa pallonlyöntiä Varilassa. Baseball5 ja softball tuodaan ensi kertaa sastamalalaisten ulottuville. Idea tähän lähti nuorten toimesta lokakuussa seuran kehittämistapahtumassa. Pesäpalloliiton baseball ja softball vastaava Ville Saarman innostui heti ajatuksesta ja lupasi itse tulla mukaan tilaisuuden järjestämiseen.

- Baseball5 on hieno baseballin viitepeli, joka sopii kaikille ja sitä on äärimmäisen helppo pelata. Se tulee olemaan nuorten suosiossa, vinkkaa Saarman.

Peliin voi tutustua vaikka tämän videon kautta.

Vappuaattona koko perheelle on luvassa ajanvietettä, kun pienimmät voivat pehmovälineiden heitellä ja lyödä palloa. Kentällä on myös lyöntiverkkoja ja tutkia, joten kilpailuhenkisillekin riittää tekemistä.