Pesiskausi lyödään käyntiin helatorstaina

6.4.2021

Kuka tahansa voi tulla lyömään palloa 13.5. klo 13-17 Varilan kentälle.
Kuka tahansa voi tulla lyömään palloa 13.5. klo 13-17 Varilan kentälle.

Pesiskausi Sastamalassa lyödään vauhtiin sanan varsinaisessa merkityksessä 13.5. eli helatorstaina. Tuolloin Sastamalan Kumuri järjestää pesiskauden avauksena LYÖNTITALKOOT, jossa kuka tahansa pesiksestä kiinnostunut voi tulla lyömään palloa. Varilan kentällä on luvassa neljä tuntia pesiksen lyöntiä non-stop periaatteella klo 13-17.

Idea on hyvin helppo: tule mukaan lyömään palloa, välineet ovat valmiina! Tavoite on lyödä 1000 lyöntiä tapahtuman aikana. Lyöntimäärä kirjataan, jotta tulos voidaan todentaa. Kukin lyöjä lyö aina tarkalleen kymmenen lyöntiä ja käy lyöntiensä jälkeen merkitsemässä nimensä lyöntilistaan. Tasatunnein ekat vartit on varattu vain lapsille, jotta aika ei heillä menisi jonottamiseen.                          

Palloa voi lyödä kiinniottajille tai verkkoon, jolloin pääsee mittaamaan tutkassa lyönnin kovuuden. Ihan pienimmille on tarjolla myös tiimäinen lyöntiteline helpottamassa lyöntiä. Kaikkien tapahtumassa lyöneiden kesken arvotaan vielä pesisvälineitäkin.

Tapahtumapaikalla on myös pesäpalloja ja räpylöitä kopittelua varten sekä tietenkin pehmovälineitä pienille lapsille. Lyönnin lisäksi on muitakin toimintapisteitä heittoa, syöttöä, näpyjä jne. Tilaisuudessa on jaossa samalla tietoa Kumurin kesän tapahtumista kuten pesiskoulusta ja Lady-Pesiksestä. Myös ilmoittautuminen näihin on mahdollista.

Tapahtuma järjestetään terveysturvallisena, sillä THL:n, AVI:n ja Sastamalan kaupungin voimassa olevia suosituksia ja rajoituksia noudatetaan esimerkiksi turvavälit huomioiden. Käsidesiä on varattu jokaiselle suorituspisteelle ja välineitä on paljon.

Tilaisuus on täysin maksuton. Kumuri on järjestänyt pienimuotoisen kioskin mehun ja kahvin muodossa.