Kumuri tarjoaa pesiskoulun kautta uutta harrastusta

23.5.2021


Kumurin pesiskoulu järjestetään poikkeusvuonna aiemmasta poikkeavalla tavalla. Pesiskoulu on nyt kolmella kentällä Häijää, Äetsä ja Varelius kesäkuun kahtena ensimmäisenä viikkona päiväsaikaan.

2009-2013 -syntyneille tytöille ja pojille tarkoitetut pesiskoulut starttaavat maanantaina 7.6. Pesiskoulu kestää kaksi viikkoa. Tapahtumia on joka arkipäivä.

Pesis on haluttu viedä lähemmäs harrastajia. Tämän vuoksi harjoitukset pidetään ensin Häijään tekonurmikentällä kello 9–10.30, sitten Vareliuksen uudella tekonurmella klo 11.30-13 ja vielä Äetsän koulun kentällä kello 13.30–15.

Pesiskoulussa harjoitellaan lajin perustaitoja. Aikaisempaa pesistaustaa ei tarvita, eikä välttämättä myöskään omia välineitä. Pesiskoulussa lapsi tutustuu pesäpalloharrastukseen ja pääsee näyttämään opittuja taitojaan 10 perusohjauskerran lisäksi kahtena sunnuntaina 13.6. ja 20.6. Pesiskoulun turnauspäivissä Varilan kentällä.

– Luvassa on kaksi pelipäivää, jolloin joukkueet pääsevät testaamaan taitojaan tositoimissa, vinkkaa Kumurin puheenjohtaja Sami Ristimäki.

Samalla seura tarjoaa kesätöitä nuorille.

– Pesiskoulun ohjaajina toimivat Arttu Kunnari ja Akseli Halme. Työllistämisen mahdollistaa OP:n kesäduuni kampanja, mistä kiitos Osuuspankille, kuittaa Ristimäki.

Kumurin tavoitteena on koota kesän mittaan F-poikien ja F-tyttöjen joukkueet 2011 ja 2012 syntyneistä lapsista. Siksi pesiskouluryhmistä kootaan joukkueet pelaamaan Pirkanmaan pienpesis- eli ns. Junnusuperturnauksiin.

Jokaiseen pesiskouluryhmään otetaan 25 ensimmäiseksi ilmoittautunutta lasta. Ilmoittautuminen päättyy 31.5. ellei ryhmä ole täyttynyt jo aiemmin.  Ilmoittautuminen tapahtuu etusivun lomakkeella.