Kumurin naiset avaavat kauden juuri ennen juhannusta

16.6.2021

Joukkueen nuorin pelaaja Saga Stenberg odottaa jo kovasti pelejä.
Joukkueen nuorin pelaaja Saga Stenberg odottaa jo kovasti pelejä.

Kumuri naiset odottavat jo vesi kielellä pelikauden alkua. Seuran ensimmäinen naisjoukkue pelaa tänä kesänä aluesarjassa.

Sastamalan Kumurin Ladyt (naisten harrastejoukkue) ovat kolmen vuoden ajan pelanneet turnauksissa ja viime kesänä Pirkanmaan Lady-sarjaa. Innostuneella ryhmällä kumpusi ajatus kokeilla oikeaa pesäpallon pelaamista. Tämä idea muodosti pohjan sille, että viime syksynä koottiin naisjoukkue Kumurille.

Joukkue ehti harjoittelemaan vain muutaman viikon ennen koronarajoituksia. Talvella porukka ei kuitenkaan antanut pandemialle periksi, vaan vuoroin luisteli, hiihti tai touhusi mitä missäkin pienissä ryhmissä. Joukkue hankki uudet peliasutkin yhteistyökumppanien tuella.

Naisten aluesarjassa pelaa Kumurin naisten lisäksi Hämeenkyrön Räpsä, Ulvilan Pesä-Veikot ja Ylöjärven Pallo. Aluesarja muodostui vain neljän joukkueen sarjaksi, sillä koronan pelko jätti mahdollisia muita joukkueita pois kentiltä.

Kumurin naiset ovat pelanneet puolenkymmentä harjoituspeliä. Otteet ovat kehittyneet viimeisen kuukauden aikana melkoisesti. Lähes joka pelissä joukkue on kyennyt nappaamaan jaksovoiton, vaikka koko ottelun voittaminen on vielä ollut haastavaa.

-Tänä vuonna keskitymme ulkopeliin. Pallot tulee saada kiinni ja kentällä liikkua sutjakasti. On mukavampi pelata, kun ei anna juoksuilla etumatkaa kavereille. Näin olemme asettaneet keskenämme tavoitteen tähän kauteen, kertoo joukkueen kapteeni Mari Helisevä.

Mitään menestyspaineita eikä odotuksia joukkueella ole. Peli kerrallaan joukkue etenee oppien lisää. Takamatkaa muihin perinteisiin pesisseurojen joukkueisiin on kuitenkin useampi kausi ja sitä myötä tuhansia toistoja.

-Vain Ulvila oli harjoituspelissä selkeästi meitä kaikessa edellä. Hämeenkyrön ja Ylöjärven joukkueiden kanssa taistelimme aivan tasapäisesti jopa jaksovoiton arvoisesti. Ja juuri ulkopeli on kehittynyt näiden pelien myötä, innostuu kertomaan joukkueen kokeneeseen kaartiin lukeutuva Tiina Tuomisto.

Kumurin naisten ensimmäinen sarjaottelu on keskiviikkona 23.6. klo 18.30. Tuolloin Varilan kentällä kiilaan pelikumppaniksi juoksee Ylöjärven Pallo.

Kumurin naisjoukkueessa pelaavat Mari Helisevä, Linda Kaasalainen, Taru Kariniemi, Kertu Koiv, Satu Kunnari, Anniina Lankinen, Virpi Lehto, Elina Myllymäki, Laura Mäkitalo, Inge Nieminen, Saara Peurala, Julia Ruisniemi, Salla Sankari-Koskinen, Saga Stenberg, Marjaana Takalo ja Tiina Tuomisto. Joukkuetta ohjaa Mika Mikola.

 

Kumurin naisten pelit:

ke 23.6. Kumuri - Ylöjärven Pallo

to 1.7. Hämeenkyrön Räpsä – Kumuri

la 10.7. Hämeenkyrön Räpsä – Kumuri

to 15.7. Ulvilan Pesä-Veikot – Kumuri

ma 19.7. Kumuri - Ulvilan Pesä-Veikot

pe 23.7. Kumuri - Ylöjärven Pallo

pe 6.8. Kumuri - Hämeenkyrön Räpsä

ke 11.8. Ulvilan Pesä-Veikot – Kumuri

pe 20.8. Ylöjärven Pallo – Kumuri