Kumurin naiset avasivat kauden tappiolla

23.6.2021

Lukkari Virpi Lehto piti vauhtia lautasen äärellä.
Lukkari Virpi Lehto piti vauhtia lautasen äärellä.

Sastamalan Kumurin historian naisjoukkueen ensimmäinen peli pelattiin juuri ennen juhannusta ja hienossa kesäsäässä. Vierailija Ylöjärven Pallo oli parempi molemmilla jaksoilla ja vei täydet kolme sarjapistettä.

Pitkään odotettu Sastamalan naispesäpallon avaus nähtiin Varilan hiekkakentällä keskiviikkoiltana. Kotijoukkue Kumuri avasi pelin todella terävästi eikä päästänyt kumppanista kuin neljä lyöjää mailan varteen ennen kolmea paloa. Oma sisävuoro tuotti kaksi juoksua, toki molemmat vapaataipaleilla. Myös toinen vuoro meni Kumurin naisten johdolla, vaikka molemmat jo juoksutilin saivat auki ihan lyömälläkin. 

Sitten pelikokemusta enemmän omaava Ylöjärven Pallo muutti kokoonpanoaan ja varsinkin lukkarivaihdon jälkeen löysi rytmin peliinsä. Kaksi kunnarilyöntiä ja sisäpelikin alkoi rullata. Kotiyleisö sai jännittää ja vaikka Kumurin naiset pelasivat ajoittain mainiosti, vyöryi vierailija ensimmäisen jakson voittoon juoksuin 7-17.

Toiseen jaksoon molemmat joukkueet muokkasivat peliään. Ylöjärvi otti jo kolmannen lukkarin ja pelin tahti siirtyi täysin heille. Periksi ei kotijoukkueenkaan naiset antaneet, vaan pysyivät hyvin tahdissa mukana lyöntien löytäessä kohteensa paremmin sivuista. Ylöjärvi oli kuitenkin etevämpi ja vei toisenkin jakson, nyt juoksuin 2-6. 

Kumurin parhaana palkittiin kärkietenijänä toiminut Laura Mäkitalo. Hän viiletti hyvin kentälle ja toi kaksi juoksua. Niistä ensimmäinen oli Kumurin naispesäpallon historian avausjuoksu!  Toinen palkittu oli lukkarina häärinyt ja vauhtia pitänyt Virpi Lehto. 

Kumurin naiset pelaavat seuraavaksi vieraskentillä kolmesti. Seuraava kotiottelu on maanantaina 19.7. ja pelikumppanina on Ulvilan Pesä-Veikot.