Polkan tahtiin voittoon

6.8.2021

Kumurin ja Räpsän peli oli kestoltaan pitkä. mutta loppuun saakka jännittävä.
Kumurin ja Räpsän peli oli kestoltaan pitkä. mutta loppuun saakka jännittävä.

Kumurin naiset nousivat kauden viimeisessä kotiottelussa toisella jaksolla peliin mukaan ja supervuorossa voittoon saakka. Vierailija Hämeenkyrön Räpsä oli selityksittä kaikessa edellä avausjakson ja vei sen murskaavasti juoksuin 7-1. Kumuri voitti toisen juoksuin 12-7 ja supervuoron 3-0.

Kumuri oli viettänyt parin viikon pelitaukoa ja se näkyi otteissa. Ajatus seikkaili ihan missä vaan ja vain Räpsä oli hereillä. Räpsän tekemä ottelun ensimmäinen juoksu oli sadas Kumurin ulkokenttään tehty juoksu kauden aikana. Kumurin ainokainen syntyi vasta viimeisessä vuorossa ja sekin vapaataipaleen myötä.

Tauolla Kumurin naiset tuijottivat peilin sijaan tiukasti toisiaan. Kokoonpano muokattiin totaalisen uusiksi. Kukin pelaaja nipisti itseään reidestä ja haki virtaa Säkkijärven polkkaa kuunnellen. Polkan tahtiin peli lähtikin käyntiin, kun Kumuri iski heti neljän juoksun johdon. Räpsä tasoitti pelin upealla Saara Suoniemen kunnarilyönnillä. Toisessa vuorossa Kumuri teki ensin kaksi juoksua ja Räpsä toisti saman. Vasta kolmannessa vuorossa syntyi ero, kun Kertu Koiv pamautti pommin takaa kopparin yli ja kipitti kunnarin. Samalla lyönnillä syntyi kolme juoksua. Kumurin ulkopeli tiivistyi selkeästi eikä Räpsä enää pystynyt haastamaan.

Supervuoroon Kumuri pyöritti jälleen melkoisen vaihtoruletin ja pääsi lyömään ensin. Polkan lisäksi apuja joukkueelle tarjosi nyt sekä harhaheitto että vapaataival. Kotijoukkue sai kolmen juoksun keulan. Ulkopeli oli uomansa löytänyt, eikä Räpsä saanut edes kotiutusyritystä. Kumuri nappasi voitosta kaksi pistettä ja Räpsä jaksovoitosta yhden.

Kumurin parhaat ja palkitut olivat Mari Helisevä ja Kertu Koiv. Kunnarin lisäksi Kertu toi peräti neljä juoksua. Kolme juoksua syntyi toisella jaksolla identtisesti Mari Helisevän lyötyä taitavasti merkistä Linda Kaasalaisen kotipesään. Kahdesti juoksun toivat Maikki Takalo ja Virpi Lehto.