D-tytöillä positiivinen loppukesä

29.8.2021

D-tyttöjen aluesarja päättyi iloisissa merkeissä Mynämäellä.
D-tyttöjen aluesarja päättyi iloisissa merkeissä Mynämäellä.

Sastamalan Kumurin D-tyttöjen kesä on ollut varsin kaksijakoinen. Vasta kevään aikana kokoon saatu joukkue sai alkukesän aluesarjassa kylmää kyytiä, eikä voittoja herunut. Aluesarja päättyi sunnuntaina ja joukkue saavutti kesän aikana 14 pelistä yhden voiton Paimion Pesiksestä. Juoksusuhdekin oli murskaavan tappiollinen 165-483. Tuloksena oli läntisen lohkon kuudes sija ja vain Paimio jäi sarjataulukossa taakse. 

Mutta eipä synkistellä. Joukkue on harpponut melkoisia kehitysaskelia kesän aikana. Loppukesän aluesarjan peleissä joukkue on kyennyt haastamaan muita joukkueita täysin tasavertaisena.

Alkuviikolla joukkue vieraili Humppilan Veikkojen vieraana ja viikonloppuna Mynämäen Vesan vieraana. Molemmat pelit päättyivät Kumurin tappioon, mutta todella niukasti. Humppila voitti pelin 2-0 (6-5, 9-8). Mynämäellä Kumurin tytöt nousivat avausjaksolla takaa ohi ja lähellä oli yllätys toisellakin jaksolla. Kotijoukkue Vesa voitti supervuoron jälkeen 2-1 (9-10, 14-13, 3-1). Humppilan pelissä palkittiin Pihla Joensuu ja Mynämäellä Ella Kunnari ja Iida Hynnä.

Otteiden piristymisen takana on elokuun alusta pelattu toinen sarja. Iisisarja on tarkoitettu aloitteleville joukkueille ja näissä peleissä Kumurin tytöt ovat löytäneet tarvittavan itseluottamuksen. Itse asiassa tässä sarjassa joukkue on voittanut jo viisi peliä kolmen viikon aikana.

Tällä viikolla Kumurin tytöt kohtasivat kahdesti Hämeenkyrön Räpsän. Kumurin voittolukemat olivat 2-0 (6-3, 6-0) ja 2-0 (19-1, 13-1). Näissä peleissä palkittiin Anni Santala ja Frida Nykvist sekä Ella Kunnari ja Linnea Lähde.

Joukkueen valmentaja Virpi Lehto kuvaa kehityskaarta osuvasti.

- Osa tytöistä aloitti pesiksen huhti- tai toukokuussa, osa oli pelannut jo kolmisen vuotta. Kevään laumasta muodostui pikkuhiljaa ryhmä ja loppukesällä syntyi joukkue. Eniten olemme kehittyneet pelinlukemisessa ja peliälyssä, kehaisee pelinjohtaja suojattejaan.

- Kausi oli pitkä ja saimme pelata paljon pelejä. Ylpeä saa olla tyttöjen jaksamisesta. Samalla kesä oli mainio opetus siitä, että koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa uusi harrastus. Uusiakin tyttöjä saa vielä tulla mukaan, kun talvella pyrimme kirimään muiden etumatkaa kiinni, valaisee selvästi innostunut Lehto.