Läpilyönti: Naiset

1.12.2021

Varilassa taisteltiin Ylöjärven Pallon kanssa.
Varilassa taisteltiin Ylöjärven Pallon kanssa.
Naisjoukkue yhteispotretissa Ulvilan kentällä.
Naisjoukkue yhteispotretissa Ulvilan kentällä.
Linda "Pata" Kaasalainen ehtii kuin ehtiikin kolmoselle Ulvilassa.
Linda "Pata" Kaasalainen ehtii kuin ehtiikin kolmoselle Ulvilassa.
Joukkueen kuopus on Saga "Stefu" Stenberg.
Joukkueen kuopus on Saga "Stefu" Stenberg.
Uuteen kauteen on valmistauduttu mm. juoksukoulun myötä.
Uuteen kauteen on valmistauduttu mm. juoksukoulun myötä.

Kumurin historian ensimmäinen naisjoukkue pelasi sarjassa. Se on ilman muuta kolmas läpilyönti tällä kaudella.

Seuran historian ensimmäinen naisjoukkue sai alkuidean Turussa Lady-Pesis turnauksessa. Toteutus käynnistyi jo lokakuun lopulla 2020. Hyvin omatoiminen ryhmä harrastepesiksestä innostuneita naisia lähti tosissaan vaan ei vakavissaan treenaamaan ja pelaamaan oikeaa pesäpalloa.

Joukkue oli koottu ja harjoitukset alkoivat Äetsän koulun salissa. Mutta kuten moni muukin asia, tämä loppui melko pikaisesti, kun viiden viikon harjoittelun jälkeen koronasulku kielsi joukkueelta harjoittelun sisällä. Ryhmä kuitenkin treenasi läpi talven ulkona kerran viikossa hyvinkin monipuolisesti. Talvitreenit sisälsivät jääpesistä luistimin, lumikenkäilyä, hiihtoa, porrasjuoksua, hankipalloa ja mitä milloinkin pakkas- ja räntäkelit antoivat myöten. Mahtui talveen omat olympilaisetkin.

Onneksi kevät antoi mahdollisuuden jo pesiksen treenillekin. Pelikausi alkoi kuitenkin toukokuun alun sijaan juhannusviikolla. Joukkue oli erittäin aktiivinen ja motivoitunut ja säästä riippumatta kesäkaudella harjoituksissa oli aina vähintään kymmenen asialle vihkiytynyttä harrastajaa.

Joukkue ei varsinaisesti asettanut mitään kilpailullista tavoitetta "toki yksi voitto olisi kiva", vaan lähti enemmänkin kehittämään peliä kauden aikana ja nauttimaan pelaamisesta. Tuo avausvoitto näki päivänvalon 10. heinäkuuta Hämeenkyrössä ja kaikkiaan joukkue nappasi kolme voittoa yhdeksästä sarjapelistä.

Yksittäisesti sykähdyttävin hetki oli varmasti kotikentällä saavutettu yllätysvoitto sarjan voittaneesta Ylöjärven Pallosta. Mieleen painui ehdottomasti ottelun supervuorossa ”Mamman mäiske”, joka puhkaisi kakkosrajan ja siivitti Kumurin naiset riemuisaan voittoon. Ottelua voi muistella

Kumurin jutussa: https://sastamalankumuri.sporttisaitti.com/?x118281=303268 

tai Alueviestin jutussa: https://alueviesti.fi/2021/07/26/124586/

Kumurin naisten kaikista peleistä kerrottiin läpi kauden kivasti niin Kumurin omilla sivuilla kuin Alueviestin jutuissakin. Naisten peliotteet vaihtelivat pelinkin aikana melkoisesti ja suurin haaste olikin löytää tasainen hyvä suoritus. Kausi oli alun rajoituksista huolimatta todella onnistunut.

- Odotukset eivät olleet suuria, kunhan nyt pelikausi saadaan pelata. Hyvin joukkue tiivistyi. Pelimme kehittyi kesän mittaan huimasti. Pelinälkää jäi melkoisesti ensi kauteen, kuvailee joukkueen kapteeni Mari Helisevä.

- Heitto ja juoksu pitäisivät olla nyt paremmassa kunnossa kuin viime keväänä. Ehkä voisi asettaa toisenlaisia tavoitteita ensi kesälle, uumoilee kapteeni pilke silmässään.

Into uuteen kauteen on myös nähtävissä. Joukkue muuttui hyvin vähän vain parin jäädessä pois ja kolmen uuden pelaajan liittyessä ryhmään. Joukkue harjoittelee Mika Mikolan johdolla tällä hetkellä kahdesti viikossa Äetsän koulun salissa.