Putte sulatti kumurilaisten sydämet

10.12.2021

Putte laskeutui osallistujien tasalle ja ohjasi aivan kädestä pitäen joukon nuorimpiakin.
Putte laskeutui osallistujien tasalle ja ohjasi aivan kädestä pitäen joukon nuorimpiakin.
Jokainen sai henkilökohtaista ohjausta.
Jokainen sai henkilökohtaista ohjausta.
Teoriaopetusta väliin.
Teoriaopetusta väliin.
Kumurin D-tytöt harjoittelevat lautasen hallintaa.
Kumurin D-tytöt harjoittelevat lautasen hallintaa.
Ilta päättyi nimmareiden metsästäjien toivehetkeen.
Ilta päättyi nimmareiden metsästäjien toivehetkeen.

Pesäpallokenttien kuumin nimi Suomen mestari Manse PP:n lukkari Juha Puhtimäki toi joulun alla valoa Sastamalaan. Kiikassa Äetsän koululla Sastamalan Kumurin ja Humppilan Veikkojen juniorit saivat parasta lukkarikoulutusta mitä tarjolla voi olla. Paikalla oli Juha Puhtimäki tai meille pesisfaneille tutummin Putte.

Perjantai-ilta oli täynnä jännitystä. Putte oli saapunut ohjaamaan pelaajia kohti lukkarimaailman saloja. Aluksi Putte ohjasi kädestä pitäen syötön teknisiä asioita. Syöttölautasta jaettiin ensin puoliksi ja sitten vielä pienempiin osiin. Tolppasyöttöjäkin nähtiin.

Tämän jälkeen aina niin ovelan oloinen Putte raotti hieman taktisia vinkkejä osallistujille. Syöttö yritettiin sijoittaa lautasen takaosaan. Välillä testattiin syötön sijoittamista lautasen eri osiin ja sitten taas tolpan pysymistä laudalla. Putten prinsiipit kaikuivat korvissa.

Kummatkin ryhmät päättivät koulutustuokion vauhdikkaaseen syöttöviestiin. Ja sitten olikin kyselytuokion aika. 

Mikä on lukkarin tärkein ominaisuus?

- Lukkarilta löytyy jopa 52 eri ominaisuutta, vastasi Putte.

Ilmeistä saattoi päätellä, että muutaman ominaisuuden jokainen pystyi keksimään, mutta mitähän ne muut ovat? Toisaalta jokaiselle jäi varmasti mieleen, että syöttölautasen tulee olla lukkarin paras kaveri. 

 

Juha Puhtimäki on tuttu mies kaikille pesistä seuraaville. Miehen ansiolista on pitkä kuin Keikyän riippusilta. Kolminkertainen Suomen mestari (2018, 2019 Joensuun Maila ja 2021 Manse PP) on pesismaailman halutuin, vastustajien pelätyin ja fanien ihailluin pesispelaaja tällä hetkellä.

Vuonna 2019 Juha Puhtimäki oli vuoden miespesäpalloilija ja vuoden lukkari. Valittiinpa hänet tuona menestysvuonna Pohjois-Karjalan Vuoden Urheilijaksikin. Meriittilistalta löytyy myös vuonna 2018 pudotuspelien arvokkain pelaaja, vuonna 2017 kärkilyöntitilaston voitto ja pelaajien valitsema paras sisäpelaaja eli Kultainen Maila, kuusi Itä-Länsi edustusta, Urheilutoimittajain liiton valinta parhaaksi pesäpalloilijaksi 2018 ja 2019 jne.

 

Näitä meriittejä ei muista kukaan osallistujista, mutta Putten tuttavallinen ja ihmisläheinen ohjaamismistapa piirtyi niin pienemmän kuin isommankin tulevaisuuden lukkarin mieleen. Ja nimmarit säilytetään takuuvarmasti!