Kumurin naiset hakivat pelituntumaa Turussa

12.12.2021

Impivaaran halli tarjosi huimat puitteet Kumurin naisille pelaamiseen talvikaudellakin.
Impivaaran halli tarjosi huimat puitteet Kumurin naisille pelaamiseen talvikaudellakin.
Kumurin naiset pelasivat Loimaan ja Humppilan joukkueiden kanssa.
Kumurin naiset pelasivat Loimaan ja Humppilan joukkueiden kanssa.
Ensimmäisessä pelissä siepparina loistavasti pelannut Saga Stenberg ihailee, kun Pihla Joensuu lyö.
Ensimmäisessä pelissä siepparina loistavasti pelannut Saga Stenberg ihailee, kun Pihla Joensuu lyö.

Pesäpalloilijat eivät tee mitään talvella - täysi harhaluulo. Sastamalan Kumurilla oli poikkeuksellisen tiivis viikonloppu kansallispelimme parissa.

Perjantaina Äetsän koululla oli odotettu huippuilta, kun Suomen kuumin lukkari Manse PP:n Suomen mestari Juha Puhtimäki antoi vinkkejä Kumurin lukkareille. Lauantaina Kumurin joukkueet viettivät Keikyässä leiripäivää. Joukkueet saivat oman erikoistreenin päivän aikana - niin F-ikäiset, E-pojat, D-tytöt kuin naisetkin. 

Kumurin naiset kruunasivat erikoisen viikonlopun vielä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä käymällä Turussa. Yöelämä sisälsi ihan luvallisia yöjuoksuja, sillä joukkue pelasi kaksi peliä Impivaaran palloiluhallissa. 

Hallipelien kokemus oli joukkueelle aivan uudenlainen elämys. Hallissa pelaaminen hämmästytti porukkaa, sillä olivathan olosuhteet sellaiset, mitä eivät pelaajat ole koskaan kokeneet. Yhdessä pelaaminen näin talvikaudella kesken harjoituskauden oli muutenkin outoa, ja lisämausteen toi uusien pelaajien ja D-tyttöjen sisään ajaminen joukkueeseen. Itse asiassa Kumurin naisporukasta turnauksessa oli pelaamassa vain viisi viime kesän naispelaajaa.

Nuoret Jutta Hirvonen, Pihla Joensuu ja Milla Ylijoki pääsivät ensi kertaa "isojen tyttöjen kerhoon" ja esittivätkin erinomaisia otteita. He osasivat nauttia pelaamisesta jännityksestä huolimatta ja poimivat onnistumisen kokemuksia turnauspeleistä.

Kumuri kohtasi Loimaan Palloilijoiden D-tyttöjoukkueen sekä Humppilan Veikkojen ja Pöytyän Urheilijoiden yhteisen C-tyttöjoukkueen. Juoksut lähes tasattiin, sillä Loimaa vei voiton juoksuin 4-3 ja pelissä Humppilaa vastaan Kumuri nappasi voiton samoin lukemin. 

Loimaan pirteästi pelanneet nopeat ja ketterät juniorit löivät selkeästi Kumuria terävämmin. Toisaalta Kumurin talviharjoitukset (15 treeniä) ovat painottuneet heittoon ja kiinniottoon. Tämä myös näkyi ulkopelissä erinomaisina suorituksina. Voisi kai sanoa, että ulkopeli oli pitävää, kun joukkue antoi vain seitsemän juoksua kahteen peliin.

Sisäpeli sen sijaan sakkasi. Hudit ja laittomat eivät antaneet mahdollisuutta pitkiin sisävuoroihin. Parhaiten sisäpelissä onnistui joukkueeseen uutena pelaajana liittynyt Marjo Iivari, jonka kokemus näkyi mailan varressa neljänä lyötynä juoksuna. 

- Kivaa oli, kuului pelien jälkeen huuto bussin kääntäessä takaisin Sastamalan suuntaan. 

Kumurin naiset päättivät sisäharjoituskauden turnaukseen ja siirtyvät nauttimaan ansaitusta joululomasta. Treenit jatkuvat vasta loppiaisen jälkeen. Turnauspelien myötä on selvää, että tammikuun harjoitusten aiheena on lyöminen.