Kumurin naiset voittoon kotiutuskisassa

24.7.2022

Kumurin naiset kohtasivat ensi kertaa tällä kaudella Pesäsudet Säkylästä.
Kumurin naiset kohtasivat ensi kertaa tällä kaudella Pesäsudet Säkylästä.
Taktiikka kuntoon ja voitto kotiin!
Taktiikka kuntoon ja voitto kotiin!

Juhlahumun jälkeen tapahtui nopeasti Kumurin naisten paluu arkeen. Tänään sunnuntaina joukkue vieraili Köyliössä Säkylän Pesäsusien pelikumppanina. Ottelua pelattiin pitkän kaavan mukaan, sillä Kumurin naiset pääsivät ensi kertaa tällä kaudella maistamaan kotiutuskisaa. Kumuri otti vierasvoiton 2-1 (5-7, 13-7, 0-0, 3-2).

Kumuri nappasi heti tiukan otteen pelistä ja piti kotijoukkueen täysin pihdeissään. Joukkue pelasi kenties dominoivampaa peliä kuin kertaakaan ennen tällä kaudella. Sisäpeli oli alkuun takkuista, mutta johto oli selkeä 4-0, kun Pesäsudet pääsivät viimeiseen lyöntivuoroonsa.

Mutta sitten neljännessä ulkovuorossa tapahtui kummia. Kumuri pelasi kauden heikoimman vuoron ja kaikki mahdolliset lipsahdukset, harhaheitot ja pallon putoamiset päästivät pelitaktiikkaa onnistuneesti muuttaneen kotijoukkueen mukaan peliin ja kertaryminällä ohi. Säkylän joukkue nappasi jaksovoiton juoksuin 7-5.

Tauon Kumurin joukkue käytti tiukkasanaisesti keskustellen ja teki ryhtiliikkeen. Se vei toista jaksoa edelleen suvereeniin tapaan. Iloinen peli-ilme näkyi sekä sisällä että ulkona. Lyönnit kantoivat ja jalat kulkivat. Vaikka Pesäsudet heräsi jälleen lopussa, oli Kumurin etumatka jo tavoittamaton. Kumuri vei toisen jakson juoksuin 13-7.

Supervuorossa molemmat joukkueet loivat hyvin painetta, mutta kummankin ulkopeli oli rautaista eikä juoksuja nähty. Kotiutuskisan aloitti Kumuri. Siinä onnistui Virpi Lehto kotiuttamaan Anni Jääskelän, Mari Helisevä Linda Kaasalaisen ja Marjo Iivari Sanna Hinkkasen. Pesäsusien osalta onnistui kaksi paria viidestä ja näin Kumuri pokkasi voiton.

Kolme juoksua ottelussa toivat joukkueen nopsajalat Anni Jääskelä, Sanna Hinkkanen, Linda Kaasalainen ja Kertu Koiv. Mailan varressa tehokkaimmat olivat neljästi kotiuttanut Marjo Iivari ja kolme juoksua iskenyt vasta D-ikäinen Pihla Joensuu. Kahdesti joukkuetoverin kotiin saattelivat myös Senja Hakkarainen ja Tiina Tuomisto. Kumurin hienosta sisäpelistä kertoo myös se, että jokainen pelaajatusinasta ylsi joko lyötyihin tai tuotuihin juoksuihin. Palkintoraati muisti Marjo Iivaria ja Anni Jääskelää.

Ottelun tilastot löytyvät täältä.

Kumurin naisten kausi jatkuu vauhdilla jo huomenna maanantaina Varilan kentällä. Tällöin klo 18 kiilaan juoksee Ylöjärven Pallo. Vastustajan taso nousee aavistuksen, sillä juuri tällä viikolla Ylöjärvi voitti Pesäsudet 2-1 niukasti supervuoron jälkeen. Kumurin naiset kaipaavat siis kaikkea mahdollista kannustusta uudelle upealle Varilan kentälle.