Kumurin naiset kakkossijalle

22.8.2022

Räpsän lukkari Iida Peltoniemi piti otteillaan lyöjiä hereillä. Sairastauolta palannut Kumurin Airi Moisiomäki pääsi taas pelin makuun.
Voiton myötä Kumuri saalisti jo 22. pisteen sarjassa ja varmisti samalla kakkostilan.

Kotivoitto Hämeenkyrön Räpsästä takasi Kumurin naisjoukkueelle sarjan kakkospaikan jo nyt, vaikka pelejä on vielä pelaamatta. Hyvän ulkopelin myötä Kumurin voitto maanantaina kirjattiin 2-0 (5-3, 3-2).

Kumurin naisten mainiot peliotteet jatkuivat kuin elokuiset lämpimät päivät. Joukkue tiesi voitolla saavuttavansa sarjan kakkostilan, eikä tuo luotu painetilanne juuri näkynyt joukkueen otteissa. Puhdas 2-0 voitto Hämeenkyröstä oli jo kesän kolmas ja näin Kumuri saalisti täydet yhdeksän pistettä Räpsän kustannuksella.

Tänään Varilassa Kumurin naiset tulivat peliin päättäväisenä. Sitä kuvasti se, että naiset takoivat heti ensimmäiseen sisävuoroonsa neljä juoksua. Tämän jälkeen kumpikin joukkue hoiti mallikkaasti ja varmasti ulkopelinsä. Juoksuja oli vaikea tehdä, sen verran tarkasti napsittiin puolin ja toisin palloja räpylään. Kumurin johto piti ja jaksovoitto lukemin 5-3 kotijoukkueelle.

Toisella jaksolla juoksuja oli entistä vaikeampi saada aikaiseksi. Kumuri onnistui tekemään kuitenkin jokaisessa pelaamassaan sisävuorossa yhden juoksun. Koska Räpsä ylsi samaan tulokseen vain kahdessa lyöntivuorossaan, vei Kumuri toisenkin jakson ja päätti ottelun jo ennen viimeistä lyöntivuoroaan. Tällä kertaa jaksovoitto todella niukasti lukemin 3-2.

Kumurin toisen jakson juoksut tulivat kaikki merkatuista lyönneistä. Mailan varressa onnistuivat pelikaverin kotiuttamaan Marjo Iivari, Senja Hakkarainen ja Mari Helisevä. Senjan saldo koko pelissä oli hienosti kolme lyötyä juoksua. Kaksi tuotua juoksua kirjattiin Linda Kaasalaisen, Virpi Lehdon ja Sanna Hinkkasen tilille. Yhden juoksun toivat Kertu Koiv ja Saga Stenberg. Juoksun löivät myös Inge Nieminen ja Virpi Lehto.

Kumurin parasta tänään oli kuitenkin upean pitävä ulkopeli. Lukkari Virpi Lehto johdatti ryhmäänsä ja teki Räpsän sisäpelistä todella tuskaista. Linda Kaasalainen oli suorastaan ilmiö halliten polttolinjaa. He saivat ansioistaan parhaiden pelaajien palkinnot.