Maakuntasarjan historiallinen voitto aloitti kesäkuun

1.6.2023

Julia Ruisniemi napsi palloja erinomaisesti Humppilassa. (arkistokuva Sari Salo)

Kesäkuu alkoi iloisesti, sillä Sastamalan Kumurin historian ensimmäinen voitto maakuntasarjassa syntyi Humppilassa. Kumurin naisten maakuntasarjajoukkue peittosi kotijoukkue Humppilan Veikot selkeästi 2-0 (5-1, 18-1) pelattuaan mahtavan ulkopelin. Humppilan kentällä nähtiin hyvin ketterä, näppärä, energinen ja voitontahtoinen ulkopelijoukkue.

- Keskittyminen oli erinomaista. Oikeastaan se näkyi jo maanantain treeneissä ja heijastui alkulämmittelyyn sekä kaikkeen tekemiseen, iloitsi peliä johtanut Mika Mikola.

Kumurin parhaana palkittiin ulkopelissä loistanut Julia Ruisniemi. Hän haki kaikki mahdolliset ja välillä mahdottomatkin pallot kopeiksi ja tylsytti myös Veikkojen muutaman kovan iskun. Polttolinjalla loisti myös Teresa Niiranen. Ja tuttua varmaa peliä esittivät Pihla Joensuu ja Linda Kaasalainen.

Ensimmäisen jakson voiton takasi lukkari Virpi Lehto ja hänen oma show. Esimerkkinä Veikkojen ensimmäisessä sisävuorossa mailan varressa ehti käymään vain neljä pelaajaa, kun kärpäsiä napsittiin niin ykkös- kuin kakkospesältä. Myös toisen jakso lukkari Jutta Hirvonen oli jälleen mainio. Oikeastaan voisi sanoa jokaisen palapelin palasen loksahtaneen nyt paikalleen. Sisäpelin onnistujista mainittakoon jälleen kerran Marjo Iivari, joka iski avausjaksolla jo kolme juoksua.

Toisen jakson lukemat eivät ehkä kerro kuitenkaan koko totuutta pelistä. Kotijoukkueen lukkarille sattui heikko hetki eikä mikään pallo kopsahtanut lautaselle. Samaan aikaan muut pelaajat paiskivat kymmenkunta harhaheittoa ja Kumuri käytti tilaisuuden hyväkseen.

Kumurin naisilla on nyt kova usko siihen, että tästä alkoi voittoputki. Ja uskoa tarvitaankin, sillä seuraavaksi joukkue matkaa maanantaina ilman tappioita olevan Manse PP:n vieraaksi.