Läpilyönti: D-tytöt

24.11.2021

Kumurin D-tyttöjoukkue kehittyi kauden aikana huimasti.
Kumurin D-tyttöjoukkue kehittyi kauden aikana huimasti.
Iisisarjan myötä joukkue oppi voittamaan pelejä.
Iisisarjan myötä joukkue oppi voittamaan pelejä.
Iloista joukkuenhenkeä ei korvaa mikään!
Iloista joukkuenhenkeä ei korvaa mikään!
Välillä tytöt kävivät keilaamassakin Ellivuorella.
Välillä tytöt kävivät keilaamassakin Ellivuorella.
Kauden päätteeksi pizzalla.
Kauden päätteeksi pizzalla.
Talviharjoituskausi Äetsän koulun salissa on juuri alkanut.
Talviharjoituskausi Äetsän koulun salissa on juuri alkanut.

Onnistumisen ja menestyksen mittarina toimii yleensä voitot. Tänään esiteltävä Sastamalan Kumurin kauden 2021 läpilyönti ei kuitenkaan perustu voittoihin peleissä, vaan ihan johonkin muuhun. Yhteisöllisyys lienee osuvin sana kuvaamaan D-tyttöjen upeaa joukkuetta.

Alkutalvella korona jylläsi ja sotki täysin talviharjoitteluakin. D-tyttöjen valmentaja Virpi Lehto joutui miettimään aivan viimeiseen mahdolliseen päivään saakka voiko ilmoittaa tytöt sarjaan pelaamaan vai ei. Mielipide vaihtui lähes joka toinen päivä, mutta onneksi päätös lähteä pelaamaan oli oikea.

Täyttä joukkuetta ei oikeastaan edes ilmoittamishetkellä ollut. Repaleisessa ryhmässä osa pelaajista liikkui talviharrastusten parissa, osa säikkyi rajoituksia ja osa ei vielä ollut edes löytänyt lajin pariin. Lähtö sarjaan oli siis melkoinen takamatka jo useamman vuoden yhdessä olleisiin ryhmiin nähden. Tämä toki näkyi kauden aikana otteluiden tulostauluillakin.

Yhden voiton sarjapeleissä joukkue nappasi. Se tapahtui juuri ennen juhannusta vieraspelissä Paimion Pesistä vastaan. Ja ilo oli sen mukainen. Kotimatka Varsinais-Suomesta kesti useamman tunnin uimareissun myötä. Kauden viimeisessä pelissä joukkue kykeni nipistämään jaksovoiton Mynämäellä ja sekin maistui joukkueelle täysin voitolle. Bussimatkat Varsinais-Suomeen olivat varmasti joukkueen kesän tähtihetkiä.

Kehittymisen takasivat ahkera harjoittelu ja loppukesän uusi aloitteleville joukkueille suunnattu sarja Iisisarja, jossa Kumurin tytöt pääsivät maistamaan voiton makua. Ja itse asiassa joka pelissä!

D-tytöt pelasivat kauden aikana useasti Kumurin E-poikien kanssa harjoituspelejä. Nämä keskinäiset pelit olivat molemmille joukkueille myös omalla tavallaan kauden kohokohtia. Kesän mittaan tyttöjen kehittyminen näkyi näissäkin peleissä ja alkukaudella poikien hallitseva ote kääntyi syksyllä täysin päälaelleen.

D-tyttöjen upeasta pelikesästä kerrottiin elokuun lopulla: https://sastamalankumuri.sporttisaitti.com/?x118281=319388

 

Joukkueen valmentaja Virpi Lehto kuvasi tuntojaan herkkänä:

- Tytöistä on muodostunut kuin toinen perhe. Tämä vaan on niin kertakaikkisen kivaa!

Myös joukkueen kehityskaari miellytti valmentajaa:

- Osa tytöistä aloitti pesiksen huhti- tai toukokuussa, osa oli pelannut jo kolmisen vuotta. Kevään laumasta muodostui pikkuhiljaa ryhmä ja loppukesällä syntyi joukkue. Eniten olemme kehittyneet pelinlukemisessa ja peliälyssä, kehaisee pelinjohtaja suojattejaan.

- Kausi oli pitkä ja saimme pelata paljon pelejä. Ylpeä saa olla tyttöjen jaksamisesta. Samalla kesä oli mainio opetus siitä, että koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa uusi harrastus. Uusiakin tyttöjä saa vielä tulla mukaan, kun talvella pyrimme kirimään muiden etumatkaa kiinni, valaisee selvästi innostunut Lehto.

 

D-tytöt harjoittelevat Äetsän koululla maanantaisin klo 18.00-19.30. Joka harjoituksessa on nyt syksyllä ollut vähintään kymmenen pelaajaa innolla harjoittelemassa. Mutta uusiakin vuosina 2008-2009 syntyneitä tyttöjä otetaan mukaan.