Läpilyönti: Joulukuun tapahtumat

29.12.2021

Juha Puhtimäki opasti Kumurin lukkareita joulukuussa Äetsän koululla.
Juha Puhtimäki opasti Kumurin lukkareita joulukuussa Äetsän koululla.
Pelaaminen Turun Impivaaran hallissa oli Kumurin naisille aivan uusi kokemus.
Pelaaminen Turun Impivaaran hallissa oli Kumurin naisille aivan uusi kokemus.

Vuoden viimeisenä läpilyöntinä listalle nostetaan asia, joka ei ollut mielessä, kun tämä Kumurin kauden onnistumisten lista laadittiin. Joulukuu on ollut Kumurille kuitenkin todellinen onnistumisten kuukausi, ja se on aihetta nostaa esille läpilyöntinä.

Perjantaina 10.12. pesäpallokenttien kuumin nimi Suomen mestari Manse PP:n lukkari Juha ”Putte” Puhtimäki toi joulun alla valoa Sastamalaan. Oppien lisäksi monelle tarttui matkaan tavoiteltu esikuvan nimmari. Syöttöjen maailmasta kerrottiin Kumurin sivulla: https://sastamalankumuri.sporttisaitti.com/?x118281=329004

Lisäksi lasten lukkarikoulusta kuvattiin hieno tonttuvideo.

Heti seuraavana päivänä kumurilaiset saivat viettää jälleen mukavaa leiripäivää Kemira hallissa. Harjoitukset ohjattiin niin F-ikäisille, E-pojille, D-tytöille kuin naisillekin. Lisäksi samana iltana naiset pääsivät nauttimaan pelaamisesta Turun hallissa. Tämä oli naisjoukkueen historian ensimmäinen kerta, kun joukkue haki pelituntumaa jo talvikaudella hallista. Siitä kerrottiin Kumurin sivulla: https://sastamalankumuri.sporttisaitti.com/?x118281=329336

Vauhtiviikonlopun jälkeen maanantaina 13.12. Sastamalan kaupunginvaltuusto teki Kumurin tulevaisuuden kannalta merkittävimmän ratkaisun päättäessään hiekkatekonurmesta jo kaudelle 2022. Tämä tulee asettamaan seuran toimijoille uusia mahdollisuuksia ja haasteitakin, sillä oletettavaa on harrastajamäärien selvä kasvu.

Ensi kesänä Varilassa tullaan näkemään miesten kenttä, naisten kenttä, junioreiden kenttä sekä kaksi tenavakenttää sekä aita kenttäalueen ympärillä ja uudistettu parkkialue. Aikataulua kenttäuudistukselle tosin ei tiedä vielä kukaan.

Juuri ennen joulua seuran tavoitti tieto, että lukkarikoulutuksesta kuvattu video on voittanut Kiviniityn kisassa palkinnon. Tästä kertoi Alueviesti: https://alueviesti.fi/2021/12/20/tuntuu-hyvalta-jos-voi-auttaa-edes-vahan-5500-euron-potti-lasten-ja-nuorten-hyvaksi/

Kaikki edellä mainitut asiat ovat tapahtuneet pesisseuran kannalta hiljaisimpaan vuodenaikaan. Kumurin toiminta näyttää siis todella eloisalta. Toki muutakin on tapahtunut. Esimerkiksi Pesis100 vuoden avausta 5.1. on jo kovasti alustettu rajoituksista huolimatta. Ensimmäinen Varilan kentän suunnittelupalaveri kaupungin liikuntatoimen kanssa on pidetty.

 

Uusi kausi eli Pesis 100 juhlavuosi avataan 5.1. näyttävästi kynttilöiden kera Varilan kentällä.

 

Sastamalan Kumuri kiittää jokaista toiminnassa mukana ollutta sekä kaikki tukijoita toivottaen samalla onnekasta pesäpallon 100-vuotisjuhlavuotta kaikille!